Samenwerken: niet, nuttig of noodzaak?

2011-11 #05 Message - voorkantAl jaren roep ik tegen iedereen die dat horen wil (en ook mensen die dat niet willen horen) dat concurrentie  niet bestaat. We zijn allemaal collega’s van elkaar en we kunnen ook samenwerken om krachten te bundelen en iets nog mooiers neer te zetten dan het al is. Bijna dagelijks ervaar ik door deze uitspraken weerstanden van andere mensen, maar ook binnenin mezelf. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de onderliggende aspecten van dit proces en hoop dit helder op een rijtje te krijgen door dit artikel te schrijven.

Soms lijkt een samenwerking heel natuurlijk tot stand te komen en is er totaal geen sprake van weerstand, soms is het een kwestie van aftasten en heel duidelijke afspraken maken. De afgelopen jaren heb ik talloze samenwerkingen geobserveerd, pogingen tot samenwerking meegemaakt, ogenschijnlijk vruchtbare samenwerkingen los mogen laten en succesvolle samenwerkingen mogen voortzetten.

Download de hele Message…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *