Professioneel Hobbyen

2013-06 #06 Estheticienne - voorkantDoor: Lizet van Triet

50 procent van de startende ondernemers stopt binnen vijf jaar. Marja van der Ende schrok zo van dat cijfer dat ze daar iets aan wilde doen. “Het is toch vreselijk zonde van de energie die erin is gestopt? Als u duidelijke doelstellingen heeft en geniet van de stappen die genomen moeten worden om een solide eigen bedrijf neer te zetten, dan krijgt u eerder helder wat er zoal nodig is. Door te leren van ervaringen van anderen, kunt u uw bedrijf efficiënter opzetten. Ondernemen moet vooral leuk blijven én goed geregeld zijn.”

Professioneel hobbyen, zo noemt masseur, ondernemer en ervaringsdeskundige Marja van der Ende uit ‘s-Gravenzande haar startersgids en -cursus. De basis daarvan is het stappenplan van de Kamer van Koophandel, maar dan in een andere – en volgens haar meer logische – volgorde.

Bezoek de website van Esthéticienne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *