Ondernemen is (Olympisch) goud!

Op de dag van het schrijven van dit artikel zijn de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in volle gang. Het is dag tien van de spelen en het is nu al een evenement van extremen. Sporters van wie we medailles verwachten, stellen teleur. Sporters die nog niemand echt kent, behalen goud of een ander eremetaal. Sporters die gewoon de besten zijn, presteren naar verwachting. En die ene sporter die ongeschreven regels niet respecteert, wordt naar huis gestuurd. Wat heeft dit met ondernemen te maken? Zo ongeveer alles, want ‘ondernemen is topsport’ wordt vaak gezegd. Vooral door oud-sporters en oud-coaches die voor veel geld ondernemersevents opluisteren met hun verhalen over bloed, zweet en tranen.

Zo was ik eens aanwezig bij een presentatie van Pieter van den Hoogenband. Tijdens een langdradig verhaal over al zijn prestaties is mij één ding duidelijk geworden: zijn prestaties waren het resultaat van ‘het bedrijf Pieter’, een optimaal geoliede machine met een team aan managers, coaches, verzorgers, sponsoren, sportmarketeers en (niet te vergeten) ouders die dit alles mogelijk maakten. Het merk Pieter vierde hoogtij toen deze machine op zijn top samenwerkte en presteerde.

Als geboren en getogen Westlandse volg ik momenteel de verrichtingen van ‘onze’ ster Kiki Bertens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *