De zieke ondernemer

Net als de deadline voor dit artikel eraan komt en ik denk: ‘Waar zal ik jullie dit keer mee verblijden?’, krijg ik de inspiratie gewoon in mijn schoot, eh… hoofd, eh… lijf geworpen. Een fikse verkoudheid gooit roet in het eten van mijn strakke planning. Daarom gaat dit artikel over het omgaan met ziekte als je zelfstandig praktijkhouder bent.

Niet werken = geen omzet. Wanneer je als zelfstandig ondernemer niet kunt werken, heb je geen inkomen. Dit geldt vooral voor de mensen die hun omzet halen uit actief inkomen: het werken met je handen, uurtje-factuurtje. De keuze om dan toch te gaan werken, zal het meest vaak genomen worden door de kostwinner: de ondernemer die zowel voor zijn zakelijke kosten als voor zijn privé-lasten verantwoordelijk is in het huishouden. Maar is dat wel zo slim om te doen? En welke mogelijkheden zijn er om je in te dekken tegen de risico’s van ziek zijn?

DOWNLOAD DE HELE MESSAGE…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *