Een jaar zonder zorgvergoedingen

Sinds 2005 heb ik een zelfstandige massagepraktijk. In 2006 heb ik mij door de voorzitter van een beroepsorganisatie laten verleiden om mezelf groter neer te zetten: natuurgeneeskundig therapeut. Hoewel ik mij niet helemaal kon verbinden aan die term, heb ik de keuze gemaakt om mijn behandelingen te laten vergoeden door de zorgverzekeraar. Tot de VGZ-groep een aantal jaren geleden uit het niets hogere opleidingseisen ging stellen en ik de opleiding Medische Basiskennis opnieuw volgens, destijds nog niet vastgelegde, eindtermen moest gaan volgen. Het werd een jas die mij teveel ging knellen en ik besloot toen om hier niet aan mee te doen.

Inmiddels ben ik een jaar geleden uit het vergoedingensysteem gestapt en in dit artikel beschrijf ik mijn voorbereidingen daarvoor en ervaringen daarmee.

Cliënten voorbereiden

Reeds sinds de VGZ-groep met haar nieuwe beleid naar voren kwam, heb ik mijn regelmatig terugkerende cliënten hierover geïnformeerd.

LEES HET HELE ARTIKEL…

DOWNLOAD DE HELE MESSAGE…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *