Hoe is het nu met … Janine?

Vijf jaar na de publicatie van het boek ‘Vrij en blij zelfstandig ondernemen’: een mooi moment om te vragen hoe het nu is met de hoofdpersonen uit de voorbeeldverhalen van anderen, die in het boek staan vanaf pagina 86. Ik vroeg het aan Janine, die destijds last van een blokkade had in het kader van de woorden ‘HSP’ en ‘spiritualiteit’. Staan deze woorden haar nog in de weg in haar zelfstandige onderneming en hoe is het haar de afgelopen vijf jaar vergaan? Ze vertelt het graag zelf.

Janine: “Als ik zo terugkijk op de afgelopen vijf jaar, dan zie ik dat er sinds de MultiKracht sessie die in het boek beschreven wordt, een heleboel is gebeurd. Toen ik bij Marja kwam was ik nog niet zeker van de weg die ik in wilde slaan en tegelijkertijd ook vastberaden om te doen wat er nodig was om mij als ondernemer te ontwikkelen. Nu, vijf jaar later, kan ik tevreden
terugkijken op de afgelopen periode:

  • In 2013 heb ik me ingeschreven bij de KvK om naast mijn baan als adviseur te werken aan mijn onderneming. Die bestond toen uit energiewerk en een webshop voor sieraden.
  • Vanaf 2014 ben ik voltijd ondernemer en werk ik als projectleider, trainer en energiecoach. Ik heb gekozen om te stoppen met de webshop.
  • Sinds juli 2017 heb ik een eigen praktijkruimte/kantoor op een prachtige locatie in Den Haag waar ik ook trainingen kan geven.

Praktijk Janine Koppers

Mijn rugzak groeit door mijn werkervaring en doordat ik me blijf scholen en ontwikkelen. Ik ervaar mijn veelzijdigheid nu als een van mijn unieke verkooppunten. Het geeft me bovendien rust omdat ik niet financieel afhankelijk ben van een soort dienstverlening.

Janine’s MultiKracht: Leven met energie en werken met intuïtie

Alles dat ik doe, sluit aan bij mijn missie: Leven met energie en werken met intuïtie. Ik probeer zelf zoveel mogelijk op die manier te werken en leven en anderen die dat ook willen daarin te begeleiden.

In opdracht van organisaties:
Ik werk 4 jaar als freelance projectleider en trainer voor non-profitorganisaties en doe daarnaast korte opdrachten als dagvoorzitter en docent. Ook in mijn opdrachten maak ik gebruik van mijn sensitieve vaardigheden, zij het minder expliciet. Als een project niet lekker loopt dan krijg ik vrij snel een indruk van waar het knelt. De oplossing laat nog weleens op zich wachten. Maar ik heb inmiddels geleerd om te vertrouwen op mijn intuitie.

Vanuit mijn eigen “opdracht”:
Mijn energiewerk geeft me vrijheid en veel plezier. Ik geef energiereadings waarin mensen ontdekken waar hun (groei)kansen liggen, wat actuele levensthema’s zijn en hoe deze verband houden met hun professionele ontwikkeling. Mijn energiewerk zou ik als spiritueel én down to earth beschrijven. Waarschijnlijk helpt het dat ik een aantal dagen per week
volop in de maatschappij sta door het werk dat ik doe voor non-profit organisaties.

Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in de begeleiding van “veelvoelers”. Deze voelers, empaten, extra ontvankelijken of hoogsensitieven nemen meer waar dan er bewust met hen wordt gedeeld. Zij staan met een voet in de onderbewuste onderstroom van een relatie, hun organisatie of van een samenleving in groter verband. En juist die onderstroom maakt dat ze af en toe kopje onder gaan, met burn-out of overspannenheid als mogelijk gevolg. Speciaal voor hen heb ik een training en een individueel traject “Baas in eigen energie” ontwikkeld.

Janine Koppers

Het grappige is dat tijdens de Multikracht oefening vijf jaar geleden juist de woorden Hoogsensitief en HSP veel lading hadden voor mij. En nu trek ik precies die mensen aan die alle kenmerken van die groep dragen, maar zich door de term HSP beperkt voelen. Een gevoel dat ik goed herken! Inmiddels gebruik ik de woorden vrij en voel ik me comfortabel als ik spreek of schrijf over hoogsensitiviteit. Dat is ook nodig, omdat mensen dan begrijpen waar ik het over heb. Maar mijn eigen woord veelvoelers geeft mij ruimte om uit te drukken wat mensen die veel voelen in de (of hun eigen) diepte ervaren. Wat ik ook interessant vind is dat anderen dit woord ook gaan gebruiken in hun communicatie. Blijkbaar slaat de term aan! Ik kon deze stap echter alleen maken doordat ik het woord “HSP/hoogsensitief” heb ontdaan van lading en eigen heb gemaakt.

De volgende stap:
De volgende stap die ik wil zetten is om mijn energiereadings ook voor organisaties in te zetten: “de organisatie energiecheck”. Zo’n energiecheck geeft zicht op wat op organisatieniveau energie oplevert, waar de energielekken zitten en ook hoe de samenwerking intern verloopt.

Daarnaast ben ik met mijn vriend bezig om een applicatie te ontwikkelen voor professionals die werken met gezinnen of met therapievormen waarin het familiesysteem een belangrijke rol speelt. We kunnen er nog niet veel over zeggen, maar doordat we onze Multikrachten (mijn vriend als programmeur en ik als coach) hebben gebundeld is het veelbelovend!

Terugkijken:
De Multikracht sessie heeft me een belangrijk duwtje gegeven in de richting die bij mij past. Na dat duwtje volgde een heel proces waarvoor ik heb gekozen om het aan te gaan. En ik ben nog volop in beweging!”

Voor mij als auteur van het boek en als Janine’s ondernemerscoach is haar verhaal heel fijn om terug te lezen. Een enkele MultiKracht-sessie bleek voldoende om haar blokkade te doorbreken en ladingvrij het werk dat Janine wilde gaan doen, te kunnen doen.

Wil je meer weten over Janine’s werk? In deze donkere tijd van het jaar maken we de beweging naar binnen toe. We zijn meer binnenshuis, ronden taken af en kijken terug op de afgelopen periode. Een aurareading of energiecheck kan een mooie manier zijn om dat proces te verdiepen. Janine heeft een website waar haar aanbod voor professionals en collega ondernemers beschreven staat (www.janinekoppers.nl). 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *