Ondernemen en burn-out

De cijfers liegen er niet om: één op de zeven mensen in de beroepsbevolking heeft last van werkstress. In het onderwijs en de zorg is dat zelfs één op de vijf. Hoe zit dat eigenlijk bij de ondernemende mens? De zzp’er die zich niet ziek meldt, omdat dat gewoonweg niet kan. Niet vanwege het werk dat op hem of haar wacht en niet vanwege het feit dat er geen ziekmeldingsprocedure is voor de kleine zelfstandige, als deze geen arbeidsongeschiktheidsverzekering of broodfonds heeft. Zijn er geen ondernemers met een burn-out? Is het ondernemerschap het ultieme middel om geen burn-out te krijgen?

Risico

Het risico op het krijgen van een burnout als je zelfstandig ondernemer bent, is wellicht nog wel groter dan bij een vaste baan. Als je ziek bent, heb je geen omzet en dat betekent voor veel zzp’ers een penibele situatie, vooral diegenen die kostwinner zijn.

LEES HET HELE ARTIKEL…

DOWNLOAD DE HELE MESSAGE…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *