De kracht van Perfectionisme in het ondernemen

Perfectionisme is ‘zeg maar’ écht mijn ding. Het heeft me tot een burn-out gedreven en helpen overleven, aangenaam en onaangenaam verrast, energie gekost en energie gegeven, veel tijd in beslag genomen en tijd bespaard, doen doorschieten in obsessie en plezier gebracht en geblokkeerd en de weg vrij gemaakt. Wat is de rol van Perfectionisme (met een grote P) in het ondernemerschap en wat kan de kracht voor jou zijn?

Wat is perfectionisme?
Wanneer ik op internet zoek naar de definitie van perfectionisme, krijg ik verschillende teksten aangereikt.

Mijnwoordenboek.nl schrijft over ‘het streven naar volmaaktheid’. Wikipedia daarentegen is een stuk minder neutraal: ‘een obsessief verlangen om handelingen perfect uit te voeren’. Met het streven naar volmaaktheid is niks mis, er wordt tenslotte niets verklapt over de tijdsperiode waarin en of we het ooit zullen bereiken.

LEES HET HELE ARTIKEL…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *