De auteur

Het boek ‘Vrij en blij zelfstandig ondernemen’ is geschreven door Marja van der Ende. Het is het boek geworden dat zij zelf zo heeft gemist, toen ze zelfstandig ondernemer werd. Informatie over het starten en ondernemen zelf is volop te vinden. Wat je er zelf aan kunt doen, als je ergens op vastloopt, minder. Met het delen van de MultiKracht® methode, hoopt zij andere (startende) ondernemers inzicht in de werking van hun brein en het daaruit voortkomende gedrag te geven en hen daarmee door hun blokkades heen te begeleiden. Niet langs, niet onderdoor of overheen, maar er dwars doorheen…

Foto Marja van der Ende
Foto: Bureau Daan

Marja van der Ende (1973) startte in 2005, na een carrière van tien jaar in verschillende marketingfuncties in het bedrijfsleven (met de nodige uitdagingen op het gebied van stress en gedragsproblemen), haar eigen gezondheidspraktijk: SuXeed.

Voor en na de start van haar praktijk volgde ze diverse HBO-studies op het gebied van gezondheid en welzijn en studeerde ze af op het onderwerp ADHD. Nu begeleidt ze ook andere (startende) zelfstandigen naar een succesvolle onderneming door ondernemerscoaching en -trainingen te geven. Haar expertise op het gebied van gedrag komt hierbij uitermate van pas.

Naast schrijven en spreken over ondernemen, is Marja actief in die hoedanigheden op een aantal andere gebieden: (werk)stress, ADHD en burn-out bij broers en zussen in zorgintensieve gezinnen. Ze is initiatiefnemer van blogsdieraken.nl waar ze verhalen deelt over verschillende vormen van slachtofferschap. Binnen deze onderwerpen is de MultiKracht® methode ook toepasbaar als handreiking om tot inzicht en in beweging te komen.

Naast deze serieuze onderwerpen schrijft Marja ook over luchtigere onderwerpen als fietsen en voeding, via het platform Fietsen voor m’n eten.